Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 08:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/satsning-pa-aldreomsorg-kunde-ha-stoppat-smitta/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Satsning på äldreomsorg kunde ha stoppat smitta”

Socialstyrelsens årliga lägesrapport om vård och omsorg om äldre visar att mellan 2007 och 2019 ökade antalet personal som en äldre med hemtjänst möter under två veckor, från i genomsnitt 12 till 16 personer, skriver Thord Eriksson.
Foto: Martina Holmberg/TT

DN DEBATT 17/4.

Journalisten Thord Eriksson: Regeringen kunde ha åtgärdat en del av problemen redan år 2016, men prioriterade i stället kommunernas ekonomi.

Det var de äldsta och sköraste som särskilt skulle skyddas från covid-19. Att svensk äldreomsorg inte skulle klara det gick att förutsäga. Coronapandemin måste bli väckarklockan som får oss att ta bättre hand om de äldre.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.