Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-09 16:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/satsning-pa-aldreomsorg-kunde-ha-stoppat-smitta/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Satsning på äldreomsorg kunde ha stoppat smitta”

Socialstyrelsens årliga lägesrapport om vård och omsorg om äldre visar att mellan 2007 och 2019 ökade antalet personal som en äldre med hemtjänst möter under två veckor, från i genomsnitt 12 till 16 personer, skriver Thord Eriksson.
Socialstyrelsens årliga lägesrapport om vård och omsorg om äldre visar att mellan 2007 och 2019 ökade antalet personal som en äldre med hemtjänst möter under två veckor, från i genomsnitt 12 till 16 personer, skriver Thord Eriksson. Foto: Martina Holmberg/TT

DN DEBATT 17/4.

Journalisten Thord Eriksson: Regeringen kunde ha åtgärdat en del av problemen redan år 2016, men prioriterade i stället kommunernas ekonomi.

Det var de äldsta och sköraste som särskilt skulle skyddas från covid-19. Att svensk äldreomsorg inte skulle klara det gick att förutsäga. Coronapandemin måste bli väckarklockan som får oss att ta bättre hand om de äldre.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in