Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-01 13:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/satsning-pa-aldreomsorgen-avlastar-en-pressad-sjukvard/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Satsning på äldreomsorgen avlastar en pressad sjukvård”

Möjligheten att skapa kontinuitet finns på vårdcentralen, äldreboendet och i hemtjänsten, där många olika professioner arbetar tillsammans för patientens och omsorgstagarens bästa, skriver Tobias Baudin.
Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 9/3.

Tobias Baudin, Kommunal: När kommunerna sparar in på äldreomsorgen flyttas notan över till akut- och specialistsjukvården.

Det är inte ett värdigt omhändertagande av de äldre och det är ett slöseri med våra gemensamma resurser. Dagens strukturer måste förändras och resursutnyttjandet inom vård och omsorg bli effektivare.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs för endast 25 kr/mån.

Du får alla artiklar för endast 25 kr/mån i ett helt år, därefter ordinarie pris 149 kr/mån. Du får e-DN de första 30 dagarna. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.