Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 03:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/satsning-pa-aldreomsorgen-avlastar-en-pressad-sjukvard/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Satsning på äldreomsorgen avlastar en pressad sjukvård”

Möjligheten att skapa kontinuitet finns på vårdcentralen, äldreboendet och i hemtjänsten, där många olika professioner arbetar tillsammans för patientens och omsorgstagarens bästa, skriver Tobias Baudin.
Möjligheten att skapa kontinuitet finns på vårdcentralen, äldreboendet och i hemtjänsten, där många olika professioner arbetar tillsammans för patientens och omsorgstagarens bästa, skriver Tobias Baudin. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 9/3.

Tobias Baudin, Kommunal: När kommunerna sparar in på äldreomsorgen flyttas notan över till akut- och specialistsjukvården.

Det är inte ett värdigt omhändertagande av de äldre och det är ett slöseri med våra gemensamma resurser. Dagens strukturer måste förändras och resursutnyttjandet inom vård och omsorg bli effektivare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.