Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-09 06:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/satt-malet-att-en-svensk-ska-landa-pa-mars-pa-2030-talet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sätt målet att en svensk ska landa på Mars på 2030-talet”

I dag den 9 december är det tio år sedan Christer Fuglesang sköts upp från Cape Canaveral i Florida och därmed blev Sveriges förste astronaut, skriver artikelförfattarna. Bilden tagen några dagar senare vid den internationella rymdstationen.
Foto: AP

Tioårsjubileum i dag. Sverige behöver en tydlig riktning för rymdpolitiken, med en satsning på fler astronauter, rymdturism och ett mål att ta en svensk till Mars senast på 2030-talet. Vi ser en snabb utveckling och stark tillväxt på rymdområdet – om inte regeringen agerar nu riskerar vi missa chansen, skriver Christer Fuglesang med flera.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.