Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 06:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/schysta-arbetsvillkor-inte-viktigt-for-leksakskoparen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Schysta arbetsvillkor inte viktigt för leksaksköparen”

Bild 1 av 3 Föräldrarna saknar grundläggande information om den vanligast förekommande märkningen om leksakers och andra hushållsprodukters säkerhet, skriver artikelförfattaren.
Foto: ERIK G SVENSSON
Bild 2 av 3
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Bild 3 av 3
Foto: Fredrik Funck

Ny undersökning. Endast 23 procent av småbarnsföräldrarna tycker att arbetsförhållanden i leksaksbranschen betyder något när de väljer leksaker till sina barn. Att leksaken är miljövänlig tycker 47 procent är viktig, medan bara 17 procent tycker att det är viktigt att den är könsneutral, skriver statsvetarprofessorn Michele Micheletti.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.