Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-08 06:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sd-ar-ett-allvarligt-hot-mot-svensk-demokrati/

DN DEBATT

DN Debatt. ”SD är ett allvarligt hot mot svensk demokrati”

Utvecklingen i USA under president Trump visar att demokratin inte är säker ens där dess vagga en gång stod, skriver Bengt Westerberg och Stefan Löfven.
Foto: Marc Femenia, Eva Tedesjö

DN DEBATT 4/9.

Stefan Löfven och Bengt Westerberg, tidigare partiledare: De auktoritära krafterna har växt runt om i världen, och även i Sverige finns faror. Som vi ser det är Sverigedemokraterna ett allvarligt hot mot demokratin. Men inget är ödesbestämt. Det finns möjligheter att genom bred politisk samverkan visa väljarna att demokratin klarar att leverera.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.