Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-11 19:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sd-lar-knappast-foga-in-sig-i-en-allmansvensk-mittfara/

DN DEBATT

DN Debatt. ”SD lär knappast foga in sig i en allmänsvensk mittfåra”

Det finns alltså en relativt stor kärna av väljare som på olika sätt är etniskt engagerade. Dessa väljargrupper torde medföra en successiv press på SD-ledningen att se till att ett stöd till en kommande regering levererar konkreta policyresultat som tillfredsställer den stora kärnväljargruppen, skriver Jonas Hinnfors. Bilden från Jimmie Åkessons (SD) pressträff efter talmansrundan.
Det finns alltså en relativt stor kärna av väljare som på olika sätt är etniskt engagerade. Dessa väljargrupper torde medföra en successiv press på SD-ledningen att se till att ett stöd till en kommande regering levererar konkreta policyresultat som tillfredsställer den stora kärnväljargruppen, skriver Jonas Hinnfors. Bilden från Jimmie Åkessons (SD) pressträff efter talmansrundan. Foto: Janerik Henriksson/TT

DN DEBATT 12/10. Ofta hörs argumentet att bara SD får ta ansvar så kommer partiet att foga in sig i den allmänsvenska mittenfåran. En sådan utveckling är dock mindre trolig. Forskningen om populistiska radikala höger­partier visar att de knappast blir mer moderata efter att ha accep­terats av övriga partier, skriver statsvetaren Jonas Hinnfors.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in