Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-29 09:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sd-leder-oppositionen-i-ett-forsok-att-radda-ringhals/

DN DEBATT

DN Debatt. ”SD leder oppositionen i ett försök att rädda Ringhals”

Vi är övertygade om att kärnkraften har en central roll att spela för att tackla de klimatutmaningar som världen och Sverige står inför, skriver artikelförfattarna.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

DN DEBATT 14/1. Inom kort röstar riksdagen om SD:s förslag att ge statligt ägda Vattenfall i direktiv att driva Ringhals 1 och 2 vidare. Strax före jul kom beskedet från M, KD och L att de tänker rösta på vårt initiativ – den kärnkraftsvänliga oppositionen står enad. Om det räcker hela vägen i mål vet vi först efter voteringen, skriver Jimmie Åkesson (SD) och Mattias Bäckström Johansson (SD).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.