Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 09:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sd-vaxer-i-brist-pa-visioner-hos-de-sju-andra-partierna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”SD växer i brist på visioner hos de sju andra partierna”

Alla riksdagspartier utom SD fokuserar på progressivitet, förändringskraft, normkritik och queer i stället för frågan om hur man skapar trygghet i vardagen, skriver Staffan Werme. Moderaternas ledargarnityr deltog i årets Prideparad.
Alla riksdagspartier utom SD fokuserar på progressivitet, förändringskraft, normkritik och queer i stället för frågan om hur man skapar trygghet i vardagen, skriver Staffan Werme. Moderaternas ledargarnityr deltog i årets Prideparad. Foto: JONATHAN NACKSTRAND

En åttondel lämnas utanför. SD:s idealbild för Sverige – en återgång till ett förflutet som aldrig funnits – är det närmaste en politisk vision något parti kommer i dag. Trots att bilden är falsk ger de andra ingen alternativ framtidsbild, och de förklarar inte varför samhället behöver ändras, skriver Staffan Werme, FP-styrelseledamot.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.