Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-08 11:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sds-forslag-skulle-oka-otrygghet-och-arbetsloshet/

DN Debatt

DN Debatt. ”SD:s förslag skulle öka otrygghet och arbetslöshet”

Sverigedemokraterna vill luckra upp arbetsrätten och göra det lättare för arbetsgivare att säga upp anställda genom att utöka undantagen från turordningsreglerna i Las från två till fem personer. Många anställda riskerar då att bli av med jobbet av mer godtyckliga skäl, skriver artikelförfattarna.
Sverigedemokraterna vill luckra upp arbetsrätten och göra det lättare för arbetsgivare att säga upp anställda genom att utöka undantagen från turordningsreglerna i Las från två till fem personer. Många anställda riskerar då att bli av med jobbet av mer godtyckliga skäl, skriver artikelförfattarna. Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 22/2. SD:s motioner och ställningstaganden i riksdagens arbetsmarknadsutskott samt partiets valplattform visar att partiet driver förslag som skulle försvaga fackföreningarna, den svenska modellen och reallöneutvecklingen, minska jämlikheten och tryggheten på arbetsmarknaden – och öka arbetslösheten, skriver Daniel Färm och Maja Stilling, Tankesmedjan Tiden.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in