Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 19:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sds-forslag-skulle-oka-otrygghet-och-arbetsloshet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”SD:s förslag skulle öka otrygghet och arbetslöshet”

Sverigedemokraterna vill luckra upp arbetsrätten och göra det lättare för arbetsgivare att säga upp anställda genom att utöka undantagen från turordningsreglerna i Las från två till fem personer. Många anställda riskerar då att bli av med jobbet av mer godtyckliga skäl, skriver artikelförfattarna.
Sverigedemokraterna vill luckra upp arbetsrätten och göra det lättare för arbetsgivare att säga upp anställda genom att utöka undantagen från turordningsreglerna i Las från två till fem personer. Många anställda riskerar då att bli av med jobbet av mer godtyckliga skäl, skriver artikelförfattarna. Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 22/2. SD:s motioner och ställningstaganden i riksdagens arbetsmarknadsutskott samt partiets valplattform visar att partiet driver förslag som skulle försvaga fackföreningarna, den svenska modellen och reallöneutvecklingen, minska jämlikheten och tryggheten på arbetsmarknaden – och öka arbetslösheten, skriver Daniel Färm och Maja Stilling, Tankesmedjan Tiden.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.