Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-03 08:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sds-motstandare-har-valt-en-misslyckad-strategi/

SVENSK POLITIK

DN Debatt. ”SD:s motståndare har valt en misslyckad strategi”

Oavsett vad man anser om migration och integration i sak är det ett problem om de folkvalda de facto inte representerat sina väljare, skriver artikelförfattaren.
Foto: Thomas Karlsson

DN DEBATT 2/10.

Svensk politik har reducerats till en kamp mellan ”berättelser”. Där passar inte SD:s valframgångar in, och inte heller de utmaningar som en stor invandring medför. Övriga partier försöker bortse från att många väljare röstar på SD för att de helt enkelt gillar partiet. Men motståndarna borde sluta undvika besvärliga frågor, skriver vänsterpartisten Claes Wallenius.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.