Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 09:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/se-jordbruket-som-en-del-av-det-svenska-forsvaret/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Se jordbruket som en del av det svenska försvaret”

Sveriges jordbrukskunnande är redan framstående och skulle kunna bidra till många länders utveckling. Men det finns också skäl att satsa ännu mer på vår jordbruksutveckling, skriver Per Frankelius, docent i företags­ekonomi vid Linköpings universitet.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

DN DEBATT 22/7. Tillgång på billig mat minskar risken för oroligheter som kan eskalera till krig och terrorism. Dessvärre hotas matproduktionen av en rad ­faktorer, årets extrema torka utgör bara ett exempel. Kanske borde ­Sverige öka försvarsanslagen och kanalisera delar av resurserna till ­innovation inom jordbruk, skriver forskaren Per Frankelius.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.