Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 04:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/se-jordbruket-som-en-del-av-det-svenska-forsvaret/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Se jordbruket som en del av det svenska försvaret”

Sveriges jordbrukskunnande är redan framstående och skulle kunna bidra till många länders utveckling. Men det finns också skäl att satsa ännu mer på vår jordbruksutveckling, skriver Per Frankelius, docent i företags­ekonomi vid Linköpings universitet.
Sveriges jordbrukskunnande är redan framstående och skulle kunna bidra till många länders utveckling. Men det finns också skäl att satsa ännu mer på vår jordbruksutveckling, skriver Per Frankelius, docent i företags­ekonomi vid Linköpings universitet. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

DN DEBATT 22/7. Tillgång på billig mat minskar risken för oroligheter som kan eskalera till krig och terrorism. Dessvärre hotas matproduktionen av en rad ­faktorer, årets extrema torka utgör bara ett exempel. Kanske borde ­Sverige öka försvarsanslagen och kanalisera delar av resurserna till ­innovation inom jordbruk, skriver forskaren Per Frankelius.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in