Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-04 16:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/segregerat-elevurval-lonsam-affarside-for-fristaende-skolor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Segregerat elevurval lönsam affärsidé för fristående skolor”

Genom att etablera sig i storstadsområden och högskoleorter, samt välja attraktiva lägen, liksom en pedagogisk inriktning som riktar sig till medelklassföräldrar sorteras barn till föräldrar utan högre utbildning bort, skriver artikelförfattarna.
Genom att etablera sig i storstadsområden och högskoleorter, samt välja attraktiva lägen, liksom en pedagogisk inriktning som riktar sig till medelklassföräldrar sorteras barn till föräldrar utan högre utbildning bort, skriver artikelförfattarna. Foto: Thomas Karlsson

Vinstrik välfärd. Friskolor är kraftigt överrepresenterade bland de 100 svenska skolor med lägst lärartäthet. Men tack vare att eleverna har välutbildade föräldrar får de höga betyg. De miljoner skolorna sparar på lärarna kan gå till vinster och expansion, skriver Daniel Suhonen, Sten Svensson och Mats Wingborg på Katalys.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in