Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 16:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/senast-2040-ska-fossila-drivmedel-vara-utfasade/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Senast 2040 ska fossila drivmedel vara utfasade”

För att det ska vara möjligt att fasa ut fossila drivmedel även där det är svårt att elektrifiera behöver användningen av långsiktigt hållbara förnybara flytande och gasformiga drivmedel öka, skriver Sven Hunhammar.
Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT

DN DEBATT 1/6.

Utredaren Sven Hunhammar: De stora förändringar som krävs hinner inte genomföras långt före 2040, även om det vore önskvärt.

Vi föreslår i dag att fossila drivmedel ska vara utfasade i Sverige senast 2040.  Sverige bör också verka för att personbilar med förbränningsmotor fasas ut i nybilsförsäljningen i hela EU från 2030

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.