Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-02 03:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sex-av-tio-mp-valjare-vill-samarbeta-med-alliansen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sex av tio MP-väljare vill samarbeta med Alliansen”

Oberoende väljaranalytiker: Styrkeförhållandena i det politiska landskapet har ­förändrats tydligt under det senaste året. Mycket talar för ett dramatiskt riksdagsår. Tillsammans med Novus ställde jag den 1 till 6 september frågor till väljarna om det parlamentariska läget, samarbeten och partiernas utveckling. Undersökningen visar att väljarna fortsatt ger regeringen högt betyg. Samtidigt har oppositionen gått starkt framåt och fördubblat sitt stöd sedan förra hösten. Sju av tio S-väljare tycker att det är rätt av oppositionen att ta hjälp av Sverigedemokraterna för att fälla regeringens förslag. Sex av tio MP-väljare är i dag för ett närmare samarbete med regeringen, enligt Novus mätning. Samtidigt har tveksamheten bland borgerliga väljare mot Miljöpartiet minskat, skriver Arne Modig.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.