Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 00:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sex-insatser-som-kan-hjalpa-syrien-och-irak-pa-lang-sikt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sex insatser som kan hjälpa Syrien och Irak på lång sikt”

Flyktinglägret Reyhanli med syriska flyktingar i den turkiska provinsen Hatay. ­ ”Sverige bör som en av världens ledande biståndsnationer formulera en strategi för hur biståndet kan bidra till individuell och samhällelig utveckling i flyktinglägren”, skriver Fredrik Malm (FP).
Foto: Thomas Karlsson

Katastrofen i Syrien och Irak är inte tillfällig, utan permanent. Efter IS härjningar krävs massiva, internationella insatser för att bygga upp ­samhällena i regionen. Sverige bör ta initiativ till en återuppbyggnadsfond, direkt hjälp till de ­drabbade och stöd till att demokratisera flyktinglägren, skriver Fredrik Malm (FP).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.