Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 00:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sjukskoterskor-tvingas-ge-coronavard-utan-skydd/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sjuksköterskor tvingas ge coronavård utan skydd”

Då arbetsgivarna inte har varit tillräckligt bra på att skydda personalen menar vi att personal som ingår i riskgrupper för covid-19 samt gravid personal ska undantas från att arbeta i den patientnära vården, skriver Sineva Ribeiro.
Då arbetsgivarna inte har varit tillräckligt bra på att skydda personalen menar vi att personal som ingår i riskgrupper för covid-19 samt gravid personal ska undantas från att arbeta i den patientnära vården, skriver Sineva Ribeiro. Foto: Bertil Ericson/TT

DN DEBATT 12/5.

Sineva Ribeiro, Vårdförbundet: Bara fyra av tio sjuksköterskor tycker att de fått tillgång till rätt skyddsutrustning under mars och april.

Det visar vår nya undersökning av hur coronakrisen påverkat arbetssituationen. Sjuksköterskorna har fått sina arbetsvillkor kraftigt försämrade med ökad risk för patientsäkerheten och den egna hälsan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.