Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 19:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sjunkande-respekten-for-yrkeskunskap-valfardshot/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sjunkande respekten för yrkeskunskap välfärdshot”

Läkare är en av de professioner som växt fram sedan 1800-talet, medan sjuksköterskorna hör till de yrken som har haft svårare att uppnå professionsstatus och brukar betecknas som semiprofessionella, skriver debattörerna.
Foto: Roger Turesson

Förtroendet för öppet samhälle måste återskapas. För att ge bevis på att offentliga sektorn fungerar är respekt för professionerna nödvändig. Vi kräver att de folkvalda verkar för att professionalism blir styrande princip i förvaltningen och påverkar befordran och lönesättning, skriver åtta akademiker.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.