Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 23:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skadliga-hyresregleringen-kan-avvecklas-pa-tio-ar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skadliga hyresregleringen kan avvecklas på tio år”

Det behövs konkreta och väl underbyggda åtgärder för att lösa bostadskrisen, inte mer av samma gamla recept som sedan länge visat sig inte fungera, skriver Fredrik Kopsch.
Foto: Erik Svensson/TT

DN DEBATT 17/10. Det grundläggande problemet med hyresregleringen är att hyrorna har tillåtits halka efter bostädernas värde. Regleringen har skapat bostadsbrist och långa köer, ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter samt svarthandel med hyreskontrakt. Problemet kan lösas på tio år om politikerna vågar lyssna på forskningen, skriver Fredrik Kopsch.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.