Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-04 17:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skadligt-att-rubba-sveriges-strategiska-forsvarssamarbeten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skadligt att rubba Sveriges strategiska försvarssamarbeten”

Flygövningen Artic Challenge Excercise genomfördes tidigare i år med F21 i Luleå som bas. Cirka 140 flygplan från nio länder deltog i en av Europas största flygövningar. Den omtalas nu som den hittills bästa, skriver Peter Hultqvist.
Foto: U.S. Air Force/TT

DN DEBATT 28/6. Att rubba våra internationella samarbeten vore skadligt för Sveriges säkerhet och trovärdighet. Det skulle få avgörande konsekvenser för våra möjligheter att utveckla den nationella militära förmågan och för den säkerhetsstrategi vi valt. Genom samarbetet med andra höjer vi tröskeln för eventuella hot eller angrepp, skriver försvarsminister Peter Hultqvist (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.