Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-23 01:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skaka-hand-ar-inte-en-grundpelare-i-en-demokrati/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skaka hand är inte en grundpelare i en demokrati”

Reinhold Fahlbeck, Bengt Westerberg och Christer Sturmark avfärdar i sin debattartikel (DN 131113) religionsfriheten när de läser Europakonventionen som fan läser bibeln och bland annat jämför rätten att utöva sin tro med att agera rasistiskt. Som antidiskrimineringsbyråer har vi fått nog av att Fahlbeck ständigt ges utrymme och tolkningsföreträde kring rätten att utöva tro. Detta är särskilt allvarligt med tanke på de felaktigheter som han återupprepar. Vi är också trötta på att möjligheten att vara troende muslim i Sverige ständigt görs till en motpol till jämställdhet och kön. Detta blir än tydligare i DN:s ledare (DN 131114).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.