Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-25 07:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skandal-att-de-oseriosa-gymnasierna-far-fortsatta/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skandal att de oseriösa gymnasierna får fortsätta”

Kritiken och bristerna rör undervisningens kärna: Eleverna är utan lärare långa perioder, det saknas lokaler och utrustning. Eleverna får inte den praktik som utbildningen kräver, det saknas specialundervisning, undervisning i modersmålet och studiehandledning, skriver artikelförfattarna.
Foto: Staffan Claesson TT

Systemfel. Stora summor betalas år efter år ut till företag som driver yrkes- och lärlingsprogram i gymnasieskolan. Varje år kritiserar staten företagen och dömer ut höga vitesbelopp men fortsätter ändå betala ut offentliga bidrag så att företagen kan fortsätta att missköta sina utbildningar, skriver Daniel Suhonen och Sten Svensson, Katalys.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.