Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 03:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skarp-kraven-for-att-bli-svensk-medborgare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skärp kraven för att bli svensk medborgare”

Kunskaper i svenska och grundläggande faktakunskaper om vårt samhälle ska kunna visas både genom prov och på andra vis, till exempel med godkända betyg från universitetskurser, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

Det svenska medborgarskapet måste värderas högre än i dag. Vi vill därför se förändringar. Reglerna för medborgarskap bör utformas så att de främjar integration och våra regler bör i stora drag motsvara det som gäller i jämförbara länder såsom de övriga nordiska länderna och Tyskland, skriver Tomas Tobé (M) och Gunnar Strömmer (M).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.