Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-18 12:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skarp-straffen-for-dem-som-hatar-och-hetsar-pa-natet/

DN Debatt

DN Debatt. ”Skärp straffen för dem som hatar och hetsar på nätet”

Att exempelvis offentligt publicera adresser till tilltänkta asylboenden, samtidigt som sådana utsätts för en systematisk våg av brandattentat kan likställas med att elda på en folkmassa i en allmän upploppssituation, skriver artikelförfattarna.
Att exempelvis offentligt publicera adresser till tilltänkta asylboenden, samtidigt som sådana utsätts för en systematisk våg av brandattentat kan likställas med att elda på en folkmassa i en allmän upploppssituation, skriver artikelförfattarna. Foto: Adam Ihse TT

Rättstaten måste gå på offensiven. Bakom vågen av brandattentat mot asylboenden finns en växande rörelse av näthat som stödjer våldsvågen. Allvarlighetsgraden av dessa brott måste höjas. Vi har alla ett individuellt ansvar mot varandra och mot samhällsgemenskapen, skriver filosoferna Christian Munthe och David Brax.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in