Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-06 14:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skarp-straffen-for-dem-som-hatar-och-hetsar-pa-natet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skärp straffen för dem som hatar och hetsar på nätet”

Att exempelvis offentligt publicera adresser till tilltänkta asylboenden, samtidigt som sådana utsätts för en systematisk våg av brandattentat kan likställas med att elda på en folkmassa i en allmän upploppssituation, skriver artikelförfattarna.
Att exempelvis offentligt publicera adresser till tilltänkta asylboenden, samtidigt som sådana utsätts för en systematisk våg av brandattentat kan likställas med att elda på en folkmassa i en allmän upploppssituation, skriver artikelförfattarna. Foto: Adam Ihse TT

Rättstaten måste gå på offensiven. Bakom vågen av brandattentat mot asylboenden finns en växande rörelse av näthat som stödjer våldsvågen. Allvarlighetsgraden av dessa brott måste höjas. Vi har alla ett individuellt ansvar mot varandra och mot samhällsgemenskapen, skriver filosoferna Christian Munthe och David Brax.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.