Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-28 09:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skarp-tillsynen-av-maklare-for-att-sakra-kompetensen/

DN Debatt

DN Debatt. ”Skärp tillsynen av mäklare för att säkra kompetensen”

Fastighetsmäklare är en yrkeskategori som många gånger möter människor i svåra livssituationer. En välutbildad mäklare ser till att både köpare och säljare känner sig trygga i sin bostadsaffär, skriver Per Henning Grauers.
Fastighetsmäklare är en yrkeskategori som många gånger möter människor i svåra livssituationer. En välutbildad mäklare ser till att både köpare och säljare känner sig trygga i sin bostadsaffär, skriver Per Henning Grauers. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 2/4. Det finns tecken på sjunkande kompetens inom mäklarkåren och antalet anmälningar ökar. Mäklarstuderande erbjuds uppdragsutbildning av privata bolag som tillsammans med vissa högskolor utbildar mäklare i snabbfart. Det finns stor risk att denna forcerade utbildning leder till ytlighet och utarmning av yrkeskunskapen, skriver Per Henning Grauers.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in