Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-08 10:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skarpt-amorteringskrav-for-hushall-med-hoga-skulder/

DN Debatt

DN Debatt. ”Skärpt amorteringskrav för hushåll med höga skulder”

Låga räntor, en stark ekonomisk utveckling, ett skattesystem som gynnar skuldsättning och en dåligt fungerande bostadsmarknad bidrar alla till dagens spiral med stigande bostadspriser och skulder, skriver Erik Thedéen.
Låga räntor, en stark ekonomisk utveckling, ett skattesystem som gynnar skuldsättning och en dåligt fungerande bostadsmarknad bidrar alla till dagens spiral med stigande bostadspriser och skulder, skriver Erik Thedéen. Foto: Fredrik Sandberg TT

De senaste tre åren har bostadspriserna ökat med drygt 40 procent. Utvecklingen där hushållens skulder ökar snabbare än inkomsterna är inte hållbar. Vi vill därför att alla nya bolånetagare som lånar mer än 4,5 gånger sin bruttoinkomst ska amortera 1 procentenhet mer av bolånet per år än vad de skulle ha behövt göra i dag, skriver Erik Thedéen, FI.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in