Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-02 16:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skarpta-straff-kraver-att-fler-anstalter-och-hakten-byggs/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skärpta straff kräver att fler anstalter och häkten byggs”

Effektiv kriminalvård handlar om att bedriva ett professionellt individanpassat återfallsförebyggande arbete, inte om att vara en förvaringsplats för dömda människor, skriver Nils Öberg.
Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 20/2. Förra året bröts trenden och antalet intagna i fängelse ökade för första gången på flera år. När platsbristen blev akut i slutet av nittiotalet ledde det till rymningar, fritagningar, gisslansituationer och upplopp. För att inte hamna där igen måste Kriminalvården nu expandera med nya anstalter och häkten, skriver generaldirektör Nils Öberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.