Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-08 21:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skattebefria-manadslonen-upp-till-10-000-kronor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skattebefria månadslönen upp till 10 000 kronor”

Om jobbskatteavdraget ersätts med ett enkelt jobbgrundavdrag där ingen betalar kommunalskatt på de första 10 000 kronorna skulle det innebära en skattesänkning om cirka 40 miljarder kronor för framför allt låginkomsttagare, skriver artikelförfattarna.
Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 28/1. Det behövs mer än en repris av 1990-talets skattereform. Vi vill se ett helhetsgrepp där arbetsgivaravgifterna synliggörs, marginalskatterna sänks och jobbskatteavdraget ersätts med ett grundavdrag där ingen betalar kommunalskatt på de första 10 000 kronorna i arbetsinkomst varje månad, skriver Karin Svanborg-Sjövall och Jacob Lundberg, Timbro.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.