Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-06 16:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skattebefria-manadslonen-upp-till-10-000-kronor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skattebefria månadslönen upp till 10 000 kronor”

Om jobbskatteavdraget ersätts med ett enkelt jobbgrundavdrag där ingen betalar kommunalskatt på de första 10 000 kronorna skulle det innebära en skattesänkning om cirka 40 miljarder kronor för framför allt låginkomsttagare, skriver artikelförfattarna.
Om jobbskatteavdraget ersätts med ett enkelt jobbgrundavdrag där ingen betalar kommunalskatt på de första 10 000 kronorna skulle det innebära en skattesänkning om cirka 40 miljarder kronor för framför allt låginkomsttagare, skriver artikelförfattarna. Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 28/1. Det behövs mer än en repris av 1990-talets skattereform. Vi vill se ett helhetsgrepp där arbetsgivaravgifterna synliggörs, marginalskatterna sänks och jobbskatteavdraget ersätts med ett grundavdrag där ingen betalar kommunalskatt på de första 10 000 kronorna i arbetsinkomst varje månad, skriver Karin Svanborg-Sjövall och Jacob Lundberg, Timbro.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in