Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-25 18:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skattebetalarnas-pengar-ska-inte-ga-till-sockerpiller/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skattebetalarnas pengar ska inte gå till sockerpiller”

Föreningen Vetenskap och Folkbildning: Statens, landstingens och kommunernas stöd till pseudovetenskapliga behandlingar måste upphöra. Även i Sverige används homeopatika med statens stöd, bland annat på antroposofernas klinik i Järna. Detta trots att det handlar om metoder som inte prövats vetenskapligt eller som bevisligen inte fungerar. Det offentliga ska inte lägga skattebetalarnas pengar på icke fungerande metoder och inte heller ha specialregler där alternativmedicinen slipper de strikta krav som ställs på annan vård. Mot den bakgrunden är det märkligt att dessa behandlingar stöds av politiker i alla partier. Nästa regering måste ta ansvar för medborgarnas hälsa och inte ge en gräddfil till alternativa behandlingsformer, skriver artikelförfattarna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.