Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 17:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skatteplanering-far-inte-forvandlas-till-ett-skallsord/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skatteplanering får inte förvandlas till ett skällsord”

Min förhoppning är nu att den viktiga diskussionen om skatterätt och EU:s principer om fri rörlighet ska kunna föras utan att skymmas av min person. Att kliva ur denna debatt synes vara det bästa jag just nu kan göra – för sakens skull, skriver Leif Östling.
Foto: Jonas Lindkvist

Skatteplanering betyder för mig att se om sin ekonomi inom gällande regelsystem, ­något helt annat än skatteflykt. Men min kommentar i Uppdrag granskning om vad ­skatterna ger tillbaka var slarvig vilket jag ber om ursäkt för. Vi behöver självklart ett progressivt skattesystem. Bara så kan samhället hållas ihop, skriver Leif Östling.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.