Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-20 22:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skattereglerna-missgynnar-flick-och-damidrotten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skattereglerna missgynnar flick- och damidrotten”

Nästan lika många kvinnor som män ägnar sig åt organiserad idrott i Sverige – men de får bara 20 procent av sponsormiljarderna, skriver artikelförfattarna.
Foto: Andreas Hillergren/TT

DN DEBATT 4/2.

Gizela Ahlgren-Bloom och Angelica Lindeberg, Svenska damhockeyligan: Sverige är ett av världens mest jämställda länder, med en uttalat feministisk regering. Men i sportvärlden fortsätter kvinnor att spela i andralaget, då det ofta är mer fördelaktigt att sponsra herridrottare än damer. Svenska politiker måste inse att nuvarande lagstiftning är omodern, orimlig och ovärdig.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.