Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 03:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skattesystemet-behover-en-genomgripande-reform/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skattesystemet behöver en genomgripande reform”

Jag skulle önska att medier och intressegrupper ser till helheten – att de inte betraktar oss medborgare som enbart villaägare eller endast bilägare, enbart pensionssparare, endast löntagare etcetera, skriver Klas Eklund.
Foto: Claudio Bresciani/TT

DN DEBATT 6/11.

Klas Eklund: Jag presenterar i dag ett förslag till en genomgripande skattereform med bland annat sänkt fastighetsavgift.

Ett nytt skattesystem ska finansiera den offentliga sektorn och på sikt ge en starkare ekonomi genom att stimulera arbete, studier och teknisk utveckling. Då måste helheten ses över och bland annat behöver skatterna på arbete sänkas, fastighetsavgiften ses över och momsen breddas.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.