Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-21 18:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skattevaxla-fran-arbete-till-mark-effektivare-an-en-plastpaseskatt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skatteväxla från arbete till mark effektivare än en plastpåseskatt”

Per Bolunds (MP) bidrag i sommarens skattedebatt var en plastpåseskatt, trots att han vet att tiden för sådana marginallösningar är förbi. I stället det hög tid att diskutera hur vi skapar incitament att bygga välstånd genom att arbeta i stället för att tära på planeten, skriver artikelförfattarna.
Foto: Audun Braastad/TT

DN DEBATT 25/8. Dagens skattemodell, främst baserad på inkomstskatt, låser fast oss i en ohållbar relation till vår miljö. Den leder till att transporter och råvarutärande förbrukningsvaror premieras framför arbetskrävande kvalitetsvaror. Därför bör vi växla från att beskatta arbete till att beskatta utnyttjande av mark och naturresurser, skriver Lars Marcus och Holger Wallbaum.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.