Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-24 04:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skiljelinjen-mellan-s-och-sd-riskerar-att-bli-den-viktigaste/

SVENSK POLITIK

DN Debatt. ”Skiljelinjen mellan S och SD riskerar att bli den viktigaste”

Sakfrågeagendan i valet var nästan helt på oppositionens planhalva, men den polariserande effekten märks tydligt i de stora demografiska skillnaderna i valresultatet, skriver artikelförfattarna.
Foto: Roger Turesson

DN DEBATT 9/3.

Moderaterna vann regeringsmakten, men förlorade röster för tredje ­valet i rad. Aversionen mot Sverigedemokraterna, och den popularitet ­Magdalena Andersson (S) åtnjöt, är sannolika förklaringar till varför oppositionen inte vann med större marginal. Vi måste bryta nedgången i storstäderna och bredda vår profil, skriver Moderaterna i sin eftervalsanalys.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.