Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 21:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skippa-iden-om-likvardiga-betyg-i-grundskolan/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skippa idén om likvärdiga betyg i grundskolan”

Om kravet på likvärdiga betyg, och betyg som urvalsinstrument, i grundskolan togs bort skulle lärarna kunna ägna sig åt det som är viktigast: att undervisa och hjälpa eleverna att utvecklas, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 25/7. I Sverige lägger vi väldigt mycket tid och pengar på grundskolebetygen, trots att dessa bara är viktiga för ett fåtal elever. I stället borde fokus ligga på gymnasieskolan, där urvalssituationen till högskoleutbildningar är avgörande för en betydligt större andel av eleverna, skriver Alli Klapp, docent i pedagogik, och Anders Jönsson, professor i didaktik.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.