Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-25 15:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skogsagarna-maste-ta-ansvar-for-att-forebygga-brander/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skogsägarna måste ta ansvar för att förebygga bränder”

När sommarens bränder startade hade ingenting utvecklats vad gäller moderna försäkringslösningar, snabbare brandförsvar och klarhet i var statens ansvar tar vid och slutar och var skogsägarnas ansvar tar vid, skriver Sten B Nilsson.
Foto: Mats Andersson/TT

DN DEBATT 14/8. Efter den stora branden i Västmanland år 2014 borde skogsägarnas ­organisationer ha arbetat med att reducera medlemmarnas risk för nya katastrofala bränder. Skogsägarnas skötsel och planering för minskade brandrisker är en av de avgörande faktorerna för att undvika katastrofala skogsbränder, skriver skogsexperten Sten B Nilsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.