Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 06:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skogsdebatten-kan-lara-av-arbetet-med-klimatlagen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skogsdebatten kan lära av arbetet med klimatlagen”

Den pågående debatten om skog och klimat bygger i hög grad på förenklingar. Vetenskap förnekas av både produktionsintressen och miljöengagerade, skriver Mikael Karlsson.
Foto: Janerik Henriksson/TT

DN DEBATT 16/5.

Mikael Karlsson: Överenskommelser i frågor med vetenskaplig komplexitet och sociala kontroverser förutsätter tid och gemensamt lärande.

Den svenska klimatlagen antogs med bred enighet i riksdagen trots att den klimatpolitiska debatten i övrigt var hård. Processen visar att komplexa frågor i gränslandet mellan vetenskap och politik kan hanteras framgångsrikt. Här finns en lärdom att dra för debatt och beslut om såväl pandemin som om skogen och klimatet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.