Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 11:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skrackprognoser-om-corona-forsvarar-for-beslutfattare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skräckprognoser om corona försvårar för beslutfattare”

De som framför ovederhäftiga scenarier missbrukar och underminerar förtroendet för ”expertisen” och göder oseriösa sociala medier, skriver Anders Björkman.
De som framför ovederhäftiga scenarier missbrukar och underminerar förtroendet för ”expertisen” och göder oseriösa sociala medier, skriver Anders Björkman. Foto: TT

DN DEBATT 31/3.

Infektionsprofessorn Anders Björkman: Vi behöver inga skräckprognoser över antalet döda som skapar panik hos människor och näringsliv.

Coronaepidemin i Sverige är allvarlig nog som den är. Skräckprognoserna över antalet döda försvårar politikers beslut om balans mellan åtgärder för hälsan och kostnader för samhället, det omöjliggör hälsoekonomiska bedömningar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.