Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 22:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skrota-skolpengen-som-ger-friskolorna-stora-vinster/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skrota skolpengen som ger friskolorna stora vinster”

Det är enkelt att öka intäkterna i förhållande till kostnaderna genom att i skolan fylla på klasserna, och i förskolan hålla nere andelen utbildad personal, skriver Johanna Jaara Åstrand.
Foto: JESSICA GOW TT

Stora klasser i friskolorna. Förskole- och skolpengen är ett teoretiskt ramverk som är irrelevant för hur förskolor och skolor bör finansieras. Det är dags att skrota skolpengssystemet och i stället utforma ett system som stimulerar kvalitet i undervisningen och låter resurserna göra nytta, skriver Johanna Jaara Åstrand, Lärarförbundet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.