Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 22:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skydda-barnen-fran-att-bli-framtidens-jihadister/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Skydda barnen från att bli framtidens jihadister”

I flyktinglägret al-Hol i Syrien bor svenska barn som vuxit upp med föräldrar som varit aktiva i terrorsekten IS. Sverige måste agera och hämta hem dem omedelbart, skriver artikelförfattarna.
Foto: Lotta Härdelin

DN DEBATT 27/7. I maj hämtade vi sju barn som släppts från flyktinglägret al-Hol i Syrien. Resan gav oss en unik, praktisk erfarenhet som kan vara Sverige till hjälp när det gäller att hämta hem de barn som fortfarande är kvar i detta helvete. Det skriver Patricio Galvéz, morfar till de sju barnen, Beatrice Eriksson, socialarbetare, samt Gorki Glaser-Müller, filmregissör.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.