Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 23:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/skydda-det-offentliga-fran-affarsman-som-trump/

DN Debatt

DN Debatt. ”Skydda det offentliga från affärsmän som Trump”

Att Donald Trump ständigt lider skeppsbrott och framstår som alltmer desperat beror på att han inte klarar av den amerikanska statsförvaltningens komplexitet, som är mycket mer subtil än i ett privat företag, skriver artikelförfattarna.
Att Donald Trump ständigt lider skeppsbrott och framstår som alltmer desperat beror på att han inte klarar av den amerikanska statsförvaltningens komplexitet, som är mycket mer subtil än i ett privat företag, skriver artikelförfattarna. Foto: Erik Pendzich Rex

Erfarenheter från affärslivet innebär inte att man automatiskt blir en bra myndighetschef. Fallet Donald Trump illustrerar varför näringslivets ideal inte kan vara vägledande vid styrningen av offentliga sektorn. Det är dags att återupprätta ämbetsmannaskapet, skriver Hans Hasselbladh och Mikael Holmqvist, professorer i Företagsekonomi.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in