Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-06 16:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sla-ihop-sjukskrivningar-och-sjukvard-i-samma-budget/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Slå ihop sjukskrivningar och sjukvård i samma budget”

Det handlar om att bota den som är sjuk, men även om att hjälpa den som är frisk att fortsätta vara frisk, skriver Ebba Busch (KD) och Jakob Forssmed (KD).
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 10/6.

Ebba Busch (KD) och Jakob Forssmed (KD): Vi föreslår ett samlat budgetansvar för att tvinga fram ett bättre förebyggande arbete.

Vi kristdemokrater vill att staten ska överta ansvaret för sjukvården. Men det kommer inte räcka att förbättra sjukvården. Vi föreslår i dag ytterligare tre reformer. Bland annat vill vi att budgetansvaret för sjukskrivningar och sjukvården samlas för att tvinga fram ett bättre förebyggande arbete.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.