Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 00:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sla-vakt-om-matsamhallet-annars-far-vi-koer-och-byrakrati/

DN Debatt

DN Debatt. ”Slå vakt om mätsamhället – annars får vi köer och byråkrati”

Det behövs utvärderingar som möjliggör lärande och förbättringsarbete samtidigt som de skapar transparens om verksamhetens kvalitet, vilket hjälper medborgarna att ställa krav, skriver Claes Sandgren.
Det behövs utvärderingar som möjliggör lärande och förbättringsarbete samtidigt som de skapar transparens om verksamhetens kvalitet, vilket hjälper medborgarna att ställa krav, skriver Claes Sandgren. Foto: Beatrice Lundborg

DN DEBATT 8/11. Inflytelserika opinionsbildare varnar för ett mätsamhälle av farliga dimensioner som invaderar människors liv. Men den svepande kritiken riskerar att kasta ut barnet med badvattnet så att vi åter hamnar i läget för 25–30 år sedan när den offentliga sektorns skenande kostnader, köer, byråkrati och medborgarvanmakt jämnade vägen för NPM, skriver Claes Sandgren.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in