Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 15:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/slapphant-skolinspektion-haller-inte-oseriosa-borta/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Släpphänt Skolinspektion håller inte oseriösa borta”

Grundbulten i den omfattande valfriheten måste vara att inga skolor ska tillåtas vara dåliga. I Sverige ska inga barn behöva ärva sina föräldrars utanförskap och andra missöden på grund av en undermålig skolgång, skriver Benjamin Dousa (M).
Foto: MUF

DN DEBATT 3/2.

Benjamin Dousa (M): Skolinspektionen granskar i stor utsträckning fel saker och när de väl agerar så gör de det inte tillräckligt resolut.

Moderata ungdomsförbundets kartläggning visar också att nästan alla granskningar är förannonserade. Sammanfattningsvis gör Skolinspektionen vissa saker bra men det finns stor förbättringspotential.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.