Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 06:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sloja-pa-barn-ar-extrem-form-av-religios-indoktrinering/

DN Debatt

DN Debatt. ”Slöja på barn är extrem form av religiös indoktrinering”

Frågan om slöja på skolbarn är aktuell inför Moderaternas stämma i oktober. Flera M-politiker vill förbjuda eller utreda ett förbud mot hijab i förskola och grundskola, medan andra motsätter sig detta, skriver Omar Makram.
Frågan om slöja på skolbarn är aktuell inför Moderaternas stämma i oktober. Flera M-politiker vill förbjuda eller utreda ett förbud mot hijab i förskola och grundskola, medan andra motsätter sig detta, skriver Omar Makram. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

DN DEBATT 28/8. Hijab på barn handlar inte om religionsfrihet. Det är en extrem form av religiös indoktrinering och sexualisering av barn, vilket dessa måste skyddas från. Plagget berövar flickor deras barndom och rätten att leva på samma villkor som alla andra. Vi får aldrig värdera föräldrarnas religionsfrihet högre än barnets bästa, skriver Omar Makram.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in