Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 23:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sloja-pa-barn-ar-extrem-form-av-religios-indoktrinering/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Slöja på barn är extrem form av religiös indoktrinering”

Frågan om slöja på skolbarn är aktuell inför Moderaternas stämma i oktober. Flera M-politiker vill förbjuda eller utreda ett förbud mot hijab i förskola och grundskola, medan andra motsätter sig detta, skriver Omar Makram.
Foto: Jeppe Gustafsson/TT

DN DEBATT 28/8. Hijab på barn handlar inte om religionsfrihet. Det är en extrem form av religiös indoktrinering och sexualisering av barn, vilket dessa måste skyddas från. Plagget berövar flickor deras barndom och rätten att leva på samma villkor som alla andra. Vi får aldrig värdera föräldrarnas religionsfrihet högre än barnets bästa, skriver Omar Makram.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.