Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 21:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/slopa-riktade-statsbidrag-for-en-mer-effektiv-valfard/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Slopa riktade statsbidrag för en mer effektiv välfärd”

Behovet av äldreomsorg och hälso- och sjukvård förväntas öka, skolans uppdrag är stort och välfärdens största utmaning är att arbetskraften inte kommer att räcka till, skriver artikelförfattarna.
Foto: Gorm Kallestad/TT

DN DEBATT 4 JULI.

SKR: Generella statsbidrag i stället för riktade gör att kommuner och regioner kan skapa så mycket välfärd som möjligt för pengarna.

Välfärden står i centrum i den politiska debatten men frågan är hur den ska finansieras. Riktade statsbidrag blir allt fler och leder till ökade kostnader, har krångliga regler och innebär stora arbetsinsatser.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.