Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-02 21:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/slopade-ranteavdrag-kan-ge-bostadsprisfall-pa-30-procent/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Slopade ränteavdrag kan ge bostadsprisfall på 30 procent”

På orter med höga taxeringsvärden är i dag skatten på boende väsentligt lägre än vad den skulle ha varit med den gamla fastighetsskatten, skriver Robert Boije.
Foto: Anette Nantell

DN DEBATT 23/1. Strukturella och offentlig-finansiella skäl talar möjligen för att reducera ränteavdragen för bostäder men argumenten för att göra det av finansiella stabilitetsskäl är svaga. Det är också centralt att analysera konsekvenserna. Helt slopade avdrag kan ge ett bostadsprisfall på uppåt 30 procent, skriver Robert Boije, chefsekonom SBAB.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.