Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 20:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sluta-jaga-lagsta-pris-vi-maste-valja-dyr-svensk-mat/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sluta jaga lägsta pris – vi måste välja dyr svensk mat”

De svenska mjölkkorna är välskötta och ger i en internationell jämförelse mycket mjölk. Vi har också ett unikt krav, att våra svenska kor ska gå på bete under sommarhalvåret, skriver artikelförfattarna.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 23/12. Vi har alla, konsumenter och inköpare, ett ansvar att välja hållbart producerad mat. Vi måste också vara beredda att betala för den. Vi kan inte räkna med att någon vill producera framtidens hållbara mat åt oss andra utan att få skäligt betalt för sitt arbete, skriver Jonas Fjertorp, Håkan Henrikson och Harald Svensson, Jordbruksverket.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.