Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 16:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sluta-paketera-det-vi-ater-i-skadliga-forpackningar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sluta paketera det vi äter i skadliga förpackningar”

PFAS-kemikalier används bland annat för att göra papp vatten- och fettavvisande och återfinns därför i pizzakartonger, till exempel. Svensk industri borde fasa ut PFAS omgående, skriver artikelförfattarna.
Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 4/8. EU har misslyckats med att hejda användningen av de hälsofarliga kemikalierna PFAS. I dag innehåller mängder av livsmedelsförpackningar PFAS, vilket är ett hot mot människors hälsa. Sverige borde driva på EU, och även införa ett nationellt förbud av PFAS kopplat till livsmedel, skriver Karin Lexén på Naturskyddsföreningen och Anne-Sofie Bäckar på Chemsec.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.