Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-09 22:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sma-steg-basta-strategin-for-en-battre-bostadsmarknad/

DN Debatt

DN Debatt. ”Små steg bästa strategin för en bättre bostadsmarknad”

Att reformera bostadsmarknaden i små steg kan till exempel innebära att hyresregleringen tas bort stegvis, först i nybyggen som här i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm, och senare i resten av beståndet, skriver artikelförfattarna.
Att reformera bostadsmarknaden i små steg kan till exempel innebära att hyresregleringen tas bort stegvis, först i nybyggen som här i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm, och senare i resten av beståndet, skriver artikelförfattarna. Foto: Foto: TT

Ny rapport. Bostadsmarknaden har stor betydelse för hur Sveriges ekonomi ­utvecklas. Finansiell stabilitet, högre rörlighet och ett större bostadsbyggande är centralt – men åtgärderna för att nå dit bör genomföras i små steg så att marknadens aktörer hinner ­anpassa sig, skriver tre rapportförfattare i Långtidsutredningen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in