Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-20 21:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sma-steg-basta-strategin-for-en-battre-bostadsmarknad/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Små steg bästa strategin för en bättre bostadsmarknad”

Att reformera bostadsmarknaden i små steg kan till exempel innebära att hyresregleringen tas bort stegvis, först i nybyggen som här i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm, och senare i resten av beståndet, skriver artikelförfattarna.
Foto: Foto: TT

Ny rapport. Bostadsmarknaden har stor betydelse för hur Sveriges ekonomi ­utvecklas. Finansiell stabilitet, högre rörlighet och ett större bostadsbyggande är centralt – men åtgärderna för att nå dit bör genomföras i små steg så att marknadens aktörer hinner ­anpassa sig, skriver tre rapportförfattare i Långtidsutredningen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.