Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 15:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/snabb-andring-av-presstodet-ska-radda-lokaljournalistiken/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Snabb ändring av presstödet ska rädda lokaljournalistiken”

Den 11 mars presenterade kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) regeringens särskilda utredare för mediepolitiken, Anette Novak. Men redan nu lämnas förslag till riksdagen på snabba åtgärder för att stödet ska fungera bättre.
Foto: JESSICA GOW / TT

Regeringsbeslut i dag. Trots den utbredda tidningskrisen kan de anslagna medlen i dagens presstöd inte delas ut – ett allvarligt tecken på att systemet inte fungerar. Med ändrad upplagemätning, utvidgat driftsstöd och höjda maxbelopp vill vi stärka stödet till framför allt lokaljournalistiken, skriver Alice Bah Kuhnke (MP).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.